Web analytics

Web analytics is het meten en analyseren  van een webpagina. Deze informatie kan daarna gebruikt worden om de website te kunnen optimaliseren. Web analytics kijkt niet alleen naar de website zelf, maar kan ook worden gebruikt voor marketing onderzoek, het zichtbaar maken van de resultaten en het geven van informatie over aanpassingen.

Tijdens het maken van een nieuwe website wordt er in elke fase gebruik gemaakt van web analytics. Zo wordt er vooraf een marketing onderzoek gedaan, om te bepalen waar uw doelgroep zich bevind. Tijdens het bouwen bekijken wij of uw website voldoet aan uw eisen, die van de zoekmachines en die van uw klanten. En als uw website in gebruik is bekijken wij de resultaten van uw website. Met bijbehorende campagnes kunnen er aanpassingen worden gemaakt. Ook die aanpassingen zijn dan weer meetbaar.

Op deze manier zorgt web analytics voor een efficiënte website door middel van praktische informatie. Deze informatie kan zich dan weer opsplitsen in twee stromen. De informatie "on-site" en de informatie "off-site".

Off-site is het gedeelte dat zich buiten uw eigen website bevind. Wij kijken naar uw doelgroep, de zichtbaarheid van uw website op het internet en bijvoorbeeld de opspraak die uw website genereert op social media.

On-site kijkt naar alle dingen die op uw website gebeuren. Zo kunt u denken aan het gedrag van mensen op de website. inclusief gebruik van landingpagina's en conversies ervan.

Wij gebruiken voor onze web analytics meerdere 'tools' en programma's, zoals de internet scorecard en de Marketinglayer. Op deze manier meten wij continu wat voor u belangrijk is.

 • Bel nu!

  Bel nu voor gratis consult

  « 013-8504506
   

  Mail nu!

  Snel contact

  Formulier »
   

  Wij bellen u graag terug